De herkomst van ons rundvlees

Bij ons vindt Limousin Regionaal runvlees. Het botermalse Limousin Regionaal komt uit Noord Limburg. Dit ambachtelijk geproduceerde rundvlees komt van geselecteerde Limousinbedrijven in de Peel en Maas, de Kempen en Heuvelland.

De Limousin runderen grazen voornamelijk in natuurgebieden waar ze alle ruimte en rust hebben. De kalfjes groeien op in de groep bij hun moeder. De sterke gezondheid maakt dit ras zeer geschikt om met natuurbegrazing smakelijk en superieur vlees te produceren. Het merk Limousin Regionaal geeft de garantie van een veilig en lekker stukje rundvlees, dat bovendien 100% vrij is van antibiotica.

De aangesloten Limousinbedrijven dragen tevens bij aan natuurbegrazing, die door de Stichting Limousin Regionaal wordt georganiseerd in samenwerking met Staatsbosbeheer. Ook ziet deze stichting erop toe, dat de aangesloten limousin-bedrijven speciale aandacht besteden aan de voeding en gezondheid van hun limousinrunderen. Dit vraagt om een zorgvuldige bedrijfsvoering. De basisvoorwaarde hierbij is het IKB-KCR certificaat.

Wij draaien op Midmid