Smaak als beloning voor goede zorg!

Sinds LIVAR  in 1999 door vijf Limburgse varkensboeren is bedacht heeft het varken altijd in het teken gestaan van een onderscheidende smaak en vleeskwaliteit en een vorm van dierhouderij die rekening houdt met het natuurlijke gedrag en leefomgeving van het varken dat zich uit in maximaal dierenwelzijn.De combinatie van granen, bijzondere rassen en het scharrelen in een weelde van ruimte maakt Livarvlees tot een uniek product. De varkens van Livar doen zeer zeker niet onder voor de beste scharrelvarkens uit Spanje of Italie. Livarvlees is ambachtelijk, eerlijk en lekker!

Livar boerderijen

Eén van de unieke kenmerken die het Livarvlees onderscheidt van ander vlees is de bijzondere leefwijze van het Livarvarken. De oorsprong van de kloostervarkens, zoals de Livarvarkens ook wel worden genoemd, ligt op de eeuwenoude kloosterboerderij van Abdij Lilbosch in Echt en de samenwerking met enkele Limburgse varkenshoeders. In het jaar 1999 is Livar een samenwerking gestart met de abdij om op een maatschappelijk verantwoorde manier varkens te hoeden en vlees van de beste kwaliteit te produceren voor de top van de markt. Al snel bleek de capaciteit van deze bijzondere locatie te klein om te voldoen aan de vraag. Omdat er helaas te weinig kloosters en te weinig monniken zijn is Livar met steun van de monniken op zoek gegaan naar andere bijzondere locaties waar de Livarvarkens op een net zo dierwaardige manier kunnen worden gehouden.

Assortiment

Er worden veel verschillende producten gemaakt van het Livarvarken. Een breed assortiment vers vlees is beschikbaar voor bereiding in de pan of oven. Daarnaast is ook een ruim assortiment aan vleeswaren verkrijgbaar zoals gekookte hammen, gedroogde hammen, gekookte worstsoorten, gedroogde worstsoorten en nog veel meer.